Waarom ik niet de beste Personal Trainer ben

Voordat ik begin met het begeleiden van een klant, vindt er altijd een vrijblijvende intake plaats. Absoluut is dit mijn verkooppraatje (ik kan wel doen alsof het niet zo is hoor, maar dan zou ik liegen, en daar hou ik niet zo van). Het is een half uurtje tot een uurtje waarin ik de persoon tegenover mij probeer te overtuigen van mijn kunde.

Máár, het is ook een kennismaking en voor mij een moment om te beoordelen of de match tussen klant en coach er überhaupt is. Ja; ik moet mijn geld verdienen… 100% waar en wederom niet iets dat ik ga ontkennen. Ik ben echter ook eerlijk genoeg om te zeggen wanneer een match niet gaat werken, of wanneer iemand beter voor een andere coach, trainer of traject kan kiezen. Heel simpel; 100 mensen = 100 verschillende benaderingen, en ik beheers ze simpelweg niet alle 100, (niemand doet dat, hoe hard ze het ook beweren). Ik heb een redelijk specifieke werkwijze en wil dat mijn klanten (eindbazen noem ik ze wel eens) gewoon keihard resultaat gaan behalen. Dit betekend dus ook dat ik iemand die klant bij mij wil worden, soms moet doorverwijzen naar iemand anders omdat die keiharde resultaten daar beter gegarandeerd kunnen worden.

Als trainer wil ik dat JIJ slaagt. Ook wanneer ik jou dit niet kan bieden.

Dus stel jij bent opzoek naar een Personal Trainer, vraag jezelf dan in ieder geval de volgende 3 vragen:

Wat is mijn doel (deze zag je niet aankomen hè).

Wil je afvallen of aankomen? Gefeliciteerd, vrijwel alle personal trainers bieden hier begeleiding bij . Maar benader deze vraag eens dieper, bij welk deel hiervan heb je de meeste coaching nodig? Heb je het meeste coaching nodig in de gym en het bijhouden van je schema? Zoek dan een trainer die ervaring heeft met programmering. Heb jij behoefte aan de coaching in de keuken (of op de bank)? Zoek dan een coach die kan aantonen je leefstijl te veranderen. Misschien heb jij juist coaching nodig bij het volhouden van alles, en weet jij heel goed wat je in de gym en keuken moet doen maar haak je telkens af. Kies dan een coach die zich richt op het mentale aspect van jouw reis. Zoek jouw klik.

Wat heb ik er voor over?

Hoi, Personal Training kost (veel) geld. Erg veel geld. Ik kan jou verzekeren dat dit het waard is, maarja, hoeveel zegt dat als het mijn eigen brood is? Dit is voor mij altijd een dilemma, iemand laten inzien dat ik oprecht vind dat PT het geld waard is, en dat ik dit niet alleen maar zeg om mijn eigen zakken te vullen. Immers heb ik zelf ook bakken met geld aan mijn Personal Trainer uitgegeven des tijds (en zou ik het zonder enige twijfel meteen weer doen).

Bepaal daarom voordat je op zoek gaat naar een coach wat jij maandelijks kan betalen. Ga niet voor de goedkope quick fix, dit heb je eerder gedaan (mijn aanname) en er is een reden dat dat niet heeft gewerkt. Pak een rekenmachine en bereken wat jij maandelijks voor een langere periode (minimaal 3 maanden) over hebt voor een Personal Trainer. Ja je zult dingen moeten laten, maar heb jij een bedrag dan heb je een richtlijn die je ook direct mee kunt nemen naar je intakes “hoi, ik ben (naam), ik wil PT en heb (X) per maand hieraan te besteden”. Mocht dit minder zijn dan de tarieven van de PT’er? Dan geef je hem/haar de kans om met een creatieve oplossing te komen, zo weet je ook direct dat de persoon tegenover jou, je echt wilt helpen.

Hoe lang wil ik me hiervoor inzetten

Deze borduurt voor op de vorige vraag. 3 maanden € 300,- uitgeven of 6 maanden € 250,- is nogal een verschil. Beslis daarom naast je budget ook de tijd die je uit wilt trekken voor het behalen van jouw doel.

Zodra je deze vragen duidelijk voor jezelf hebt beantwoord heb je een goede fundering om op zoek te gaan naar jouw Trainer. Jij hebt duidelijke voorwaarden die jij op tafel kunt leggen tijdens jouw shoptocht naar een coach. En deze zijn belangrijk, ook jij moet namelijk kunnen zeggen “sorry Sjaak (fictieve naam) dit gaat hem niet worden”. En omdat jij je randvoorwaarden duidelijk hebt, kan Sjaak ook zeggen “sorry Truus (fictieve naam), je kan beter verder zoeken naar een andere trainer”.

Zo kom je uiteindelijk bij een trainer terecht die jou de meeste kans geeft op (blijvend!) resultaat. En dat is wat je wil, resultaat. Ik wil dat ook voor jou! Ongeacht of ik jou daarbij mag helpen of Sjaak.

Maar wil je weten of ik een goede match ben met jou? Je weet me te vinden.

Liefs <3

Roos

Leave a commentPrivacybeleid

 

Copyright 2020 PT bij Roos KvK 73849316 © All Rights Reserved