Pre personal trainer nieuwegein

Waar ik vandaan kom

Je kent ze wel: de buitenbeentjes, de net iets te dikke, ongemotiveerde, eenzame tieners. Wanneer er een reden is om de gymles te skippen, grijpen ze die aan. Ze lijken nooit in beweging te komen. Precies hoe ik was op de middelbare school.

Vanaf het begin van mijn pubertijd kampte ik met verschillende depressies. Het voelde alsof alles grote moeite kostte. Ik werd gepest en had geen enkele drive om verantwoordelijkheid te pakken voor mijn leven, of om het te verbeteren. Ik vond in alles een excuus om niet beter, fitter en gezonder te hoeven worden.

Met alles wat op mijn pad kwam nam ik enkel genoegen: mijn cijfers, mijn relatie, wat ik at. Alles had een heel stuk beter kunnen gaan dan het ook daadwerkelijk ging, maar ik accepteerde dat mijn leven een kleine voldoende was. Nu weet ik dat ik veel beter had gekund (en verdiende!), maar toen snapte ik daar geen klap van.

Ook de relatie waar ik in terecht kwam was net zo’n met de hakken over de sloot-type voldoende. Toen deze na bijna 10 jaar op de klippen liep door een standaard bedrogscenario, sloeg mijn leven opeens een heel ander pad in. Ik ervoer de diepste van mijn dalen en vocht zoals altijd tegen mezelf, maar toen ging eindelijk eens die beroemde schakelaar om (ja, hij bestaat!).

Via een nieuwe collega kwam ik in aanraking met een personal trainer en vocht ik niet langer tegen mezelf, maar met mezelf. En die tekst ga ik op een tegeltje laten printen!

SCN_PTR-0103

En toen

Toen ik begon met personal training had ik geen andere doelen dan afvallen. Ik woog 100kg en wilde graag wat kilo’s kwijt. Maar met elke sessie waarin ik iets nieuws in mezelf overwon, begon ik in te zien dat personal training zoveel meer is dan alleen afvallen.

Weg gingen mijn sociale angsten, het niet durven dragen van een strakke sportbroek, het idee dat ik het niet kan. Ze maakten ruimte voor echte, bijzondere overwinningen.

De allergrootste overwinning vergeet ik dan ook nooit. Vanaf het begin liet mijn trainer me een oefening doen met kettlebells: de dubbele kettlebell clean & jerk, met 8kg per kettlebell. Inmiddels doe ik deze oefening met mijn ogen dicht, maar toen haalde ik nog geen 8 herhalingen, terwijl deze oefening in 3 rondes van 12 herhalingen gedaan moest worden. Mijn trainer hielp me door bij elke herhaling die ik niet zelf kon doen, mijn ellenbogen omhoog te duwen.

Elke week werd deze oefening steeds een stukje makkelijker, tot ik het eerste rondje van 12 herhalingen helemaal zelf kon doen. Ik was intens trots op mezelf en ging kicken op dat gevoel. De dag dat ik de volle 3 rondes zonder hulp van mijn trainer kon doen, begreep ik dat sporten heel veel meer is dan alleen fysieke inspanning. Het was een enorme mentale overwinning om tastbaar te ervaren dat ik beter werd, sterker werd, dat ik wel degelijk iets kon. Die overwinning is bijna niet te beschrijven, maar ik gun hem iedereen zo hard.

Tot op de dag van vandaag groeit mijn zelfvertrouwen nog steeds, voornamelijk door mijn sportprestaties. Keer op keer zie ik de resultaten van mijn eigen inspanning, van vet dat ik verlies tot de steeds zwaarder wordende gewichten die ik kan tillen. Ik zie het als het fysiek manifesteren van mijn mentale doelen; elke kilo die ik extra boven mijn hoofd kan tillen zorgt voor een extra stukje mentale kracht.

SCN_PTR-0073

Ik word Personal Trainer in Nieuwegein!

Zo blij als ik mezelf voelde in de sportschool, zo rot voelde ik me op mijn kantoorbaan. Maar toen ze daar een reorganisatie aankondigden en ik een opleidingsbudget kreeg, twijfelde ik geen moment. Ik schreef me direct in voor 8 verschillende AALO-certificaten (sterker nog, ik was een dag te vroeg met inschrijven!) en ben me volledig gaan focussen op een carrière in de fitness in mijn woonplaats Nieuwegein. Beste. Keuze. Ooit!

Elke dag vind ik het fantastisch om als personal trainer mijn overwinning over te kunnen brengen op anderen, om te bewijzen dat niet alleen fysiek gewicht, maar zeker ook mentaal gewicht door fitness en een gezonde leefstijl kan slinken. Ik wil niets liever dan mijn klanten het gevoel geven dat zij zelf de teugels van hun eigen leven in handen hebben.