2020 is Begonnen

2020, bekt wel lekker toch?

Ben jij gevallen voor de goede voornemens? Ik wel… en hard ook… Ik wil minder (alcohol) drinken, meer kracht opbouwen, minder wegen (ja ook ik heb weight-goals ) en vooral meer ontspannen.

Voor PT bij Roos wil ik in 2020 meer delen. Meer over mijn klanten, maar ook mijn principes en zienswijze over een gezonde levensstijl.

Daarom dit blog, kijken of ik het voor elkaar krijg hier met regelmaat wat informatie voor jullie op te klappen.

Vandaag haak ik lekker in op de goede voornemens. Want, voor een feit weet ik namelijk dat een heeeeeeeeeele hoop van jullie, of jullie naasten het voornemen “gezonder leven” hebben gekozen toch? Je wilt meer sporten, minder snaaien, meer water drinken en gematigd genieten. Klopt dit een beetje?

Voor een groot deel van jullie is dit ook niet de eerste keer dat dit voornemen voorbij komt, de afgelopen paar jaar heb je hem al vaker uitgesproken. Maar om de een of andere reden is het nooit van de grond gekomen om van dat voornemen een levensstijl te maken. De eerste paar weken bleef je goed in het gareel, geen snacks doordeweeks, misschien een drankje of twee in het weekend en netjes 2 keer per week sporten. Al snel veranderde dat naar geen snacks doordeweeks maar “behalve op donderdag, want morgen is het vrijdag en dus eigenlijk gewoon al weekend”. En de drankjes in het weekend werden verdubbeld. Maar ook dat patroon was redelijk houdbaar toch? Het sporten bleef netjes 2 keer per week, alhoewel er ook steeds vaker 1keerperweekjes voorbij kwamen. Maar dan komt het moment, de “waar doe ik dit eigenlijk voor?”, oftewel (ken je hem nog) je trol.

Je trol begint de discussie met jou, want ben je wel echt blijer met jezelf nu je gezond leeft? Of ga je “liever te dik in de kist dan een feestje gemist?”. Die patat ketchup kan toch ook weer een grote friet speciaal zijn? Verdikke je leeft al je hele leven voor anderen dus waarom zou je jezelf die restricties op gaan leggen toch? “Nee” roept je trol “je verdient het om te genieten”, “neem die snack”, “drink dat bier”, “GENIET!”.

En eerlijk is eerlijk, die trol heeft smerig gelijk soms hoor…

Want denk maar eens terug aan die eerste paar weken, geen snacks, maar 1 drankje in het weekend, 2 keer naar die godvergeten sportschool… en als de familie dan op patat-dag lekker aan de kaassoufflés zat, knabbelde jij het laatste kleine patatje weg en nam een hap van je droge kipcorn. Had je nou maar naar die trol geluisterd… Dan waren die weken misschien wel wat makkelijker geweest, en was het terugvallen minder snel, of misschien wel helemaal niet gebeurd!

Balans hè.

Als je (net als mij) social media afstruint naar de fitness-motivators om een duwtje in de rug te krijgen zie je het heel veel voorbij komen, flexibel diëten, balans, de 80/20 regel (80% strak houden en 20% loslaten). En ik ben een heel groot voorstander van dat principe. Je wilt namelijk geen dieet, of strak schema, jezelf allemaal dingen ontzeggen, niemand wil dat (sommigen hebben het over voor hun persoonlijke doel, maar willen is iets heel anders). Dus zoek een levensstijl die past bij jouw voornemen maar die je ook kan volhouden omdat je (wellicht wat minder vaak) naar je trol kan luisteren en nog steeds resultaat kan boeken.

Wil jij weten hoe je deze balans kan bereiken? Wil je hulp bij het opbouwen van een sportritme? Begeleid worden in het aanmeten van een verstandig eetpatroon? Neem contact met mij op en wij zorgen er samen voor dat 2021 begint met een ander goed voornemen omdat het je in 2020 is gelukt.

Liefs,

Roos

Leave a commentPrivacybeleid

 

Copyright 2020 PT bij Roos KvK 73849316 © All Rights Reserved